Hemmagjord pasta
Jag har länge tänkt på att göra pasta själv. Man har ju sett på tv och det ser verkligen enkelt ut. Så jag köpte durumvete häromveckan och häromdagen under S* inte så tålmodiga väntan knåpade jag ihop lite pasta. En liten varning, det tar verkligen tid om man ska göra små pastabitar. Jag rullade små kulor som jag tryckte till med tummen. Att rekommendara är dock att kavla ut degen och sen skära ut typ pappardelle. Då blir den tunnare och klar snabbare. Och godare? Det får det bli nästa gång. S* omdöme: 1 tumme upp. Kan dock bero på att han fick vänta lite länge och blev grinig.

Hemmagjord pasta med spenat, tomat och grädde.
Recept
(jag har inte full koll på måtten för pastan men det står på durumvetepaketet. jag gjorde på känsla. på paketet står också att man ska ha hälften vanligt vetemjöl, vet inte om det blir bättre. har också sett recept där det är mer äggula i och vissa har även olivolja i pastan. testa på!)
Pasta
1 ägg
ca 1-2 dl durumvete
lite salt
Gör så här:
Knåda, knåda, knåda. Det behövs verkligen mer vetemjöl än vad man kan tro. Koktiden beror på vilken form på pastan du väljer. Mina plattor behövde hela 6 minuter.
Pastasås
Spenat
Lök
Cocktailtomater
Salt och peppar
Gör så här:
Häll i lite olivolja i en stekpanna. Hacka löken och lägg i. Lägg också i frusen spenat. Låt brynas på svag värme. Löken ska inte ta färg. Salta och peppra. Lägg i delade tomater och låt stekas lite. Häll på grädden och låt puttra nån minut. Sammanlagt tar detta inte mer än 4-5 minuter. Blanda ihop pastan och såsen. Servera!

Hemmagjord pasta med spenat, tomat och grädde.
Recept
(jag har inte full koll på måtten för pastan men det står på durumvetepaketet. jag gjorde på känsla. på paketet står också att man ska ha hälften vanligt vetemjöl, vet inte om det blir bättre. har också sett recept där det är mer äggula i och vissa har även olivolja i pastan. testa på!)
Pasta
1 ägg
ca 1-2 dl durumvete
lite salt
Gör så här:
Knåda, knåda, knåda. Det behövs verkligen mer vetemjöl än vad man kan tro. Koktiden beror på vilken form på pastan du väljer. Mina plattor behövde hela 6 minuter.
Pastasås
Spenat
Lök
Cocktailtomater
Salt och peppar
Gör så här:
Häll i lite olivolja i en stekpanna. Hacka löken och lägg i. Lägg också i frusen spenat. Låt brynas på svag värme. Löken ska inte ta färg. Salta och peppra. Lägg i delade tomater och låt stekas lite. Häll på grädden och låt puttra nån minut. Sammanlagt tar detta inte mer än 4-5 minuter. Blanda ihop pastan och såsen. Servera!
Kommentarer
Postat av: Veronica & Isak
Spännande! Har själv gått och tänkt länge att det är dags att pröva, men är lite kinkig med min tid och intresset för matlagning är inte så stort. Svärmor gör nästan alltid pasta själv och den är grymt god alltid!
Trackback