Mini Caesarsallad

Caesarsallad är en av mina favoriter. Äter ofta det ute på restaurang och även om det är enkelt är det många som misslyckas. Hur svårt kan det vara? Ultimat tycker jag det blir med rätt stora brödbitar, stekta i smör och bra smak av vitlök, kyckling i större lite tunnare skivor, romansallad (så klart) och så en god dressing, samt toppad med tunna skivor bra parmesan. Många försöker ju göra det matigare genom att tillsätta t ex tomater. Men hela grejen med caesarsallad är ju att den har få men goda ingredienser. Det värsta som finns är när restaurangen inte ens gjort egna krutonger utan kör med små torra fyrkanter som när man sätter gaffeln i dem sticker iväg...

Men, man kan ju göra undantag :-) När S* skulle få caesarsallad så blev det både pasta och tomater i. I detta fall kände jag att en lite matigare variant passade bättre. Dessutom använde jag en köpesdressing, det blev Ken's. Amerikaner kan ju det här med dressingar och bbq-såser.





Caesarsallad mini

Ingredienser:
Bacon
Kyckling
Pasta
Gurka
Tomat
Romansallad
Rostbröd (kör i brödrosten och skär sen i lagom bitar)
Caesardressing


Kommentarer
Postat av: Lena och Tilde

det där var ju ett superbra tips, T har haft svårt för kyckling men sakta lärt sig det nu, så är ju detta ett bra tips. Steker du kycklingen eller kokte du den?

2009-08-12 @ 20:33:31
Postat av: Pappakocken

Jag stekte den. I stekpannan först och sen i ugnen ca 15 minuter. Jag har släppt lite på det här med att koka allt nu när S* har passerat 1 år. Men man bör väl inte steka för hårt...

2009-08-17 @ 08:58:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0