Genombrottet
Tre veckor med mindre burkmat och nya initiativ i köket börjar verkligen ge resultat! Sigge äter med större glädje än nånsin och framförallt så börjar han i allt större utsträckning äta det mesta som mamma o pappa äter. Det senare underlättar så klart för pappakocken då han kan sluta skilja på barnmat och vuxenmat. Nu kan vi för det mesta göra det pappa och mamma gillar, och Sigge får äta det också. Senaste dagarna har han bland annat visat tycke för:
- oliver
- scampi (med pasta, vitlök, paprika, vitt vin och grädde)
- pesto
- gazpacho
- parmesan- och äggpanerad aubergine
Kanske inte riktigt den vanliga "korv o pastaälgar-dieten" :-) Bara hoppas att det håller i sig, men vi är helt klart inne på rätt spår. Det är verkligen skönt att Sigge nu verkligen smakar på allt, oavsett vad man ger honom. Förut kom det oftast ut igen om det var en ovan smak.

Matglad. Burkmaten i förgrunden fick stå åt sidan.
Måste så klart ha med ett recept även i detta inlägg, och det får bli en av många favoriter från Paolo Robertos program och som Sigge smaskar i sig på bilden ovan: Aubergine med ägg/parmesanpanering. Kan också tipsa om hans första kokbok, Mina fastrars mat, som jag tycker bjuder på simpla (ibland löljigt simpla) recept men ändå riktigt goda. Hans senaste, Mina gäster mat, innehåller bara grillrecept och det finns enligt mig bättre källor för det.
Melenzane alla parmegiana
Antal portioner: 4
Ingredienser:
2 st medelstora auberginer3 st ägg
2 dl parmesanost, riven
0.25 tsk salt
1 krm svartpeppar
1.5 dl mjöl
4 msk olivolja
3 msk parmesanost att strö över vid uppläggning
Gör så här
1. Skala auberginer och skär dem i ½ cm tjocka skivor på längden.
2. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut.
3. Torka av auberginskivorna lite lätt med hushållspapper.
4. Vispa upp ägg i en skål och tillsätt parmesanost, salt och peppar. Rör om till en lite trögflytande blandning.
5. Häll upp mjölet på en tallrik.
6. Värm upp olivolja i en stekpanna.
7. Doppa auberginskivor först i mjöl och sedan i ägg- och parmesansmeten.
8. Ta upp varje skiva med en gaffel och lägg ner dem i den uppvärmda stekpannan. Stek tills skivorna är mjuka, till att börja med på medelhög värme och när ägg- och parmesanblandningen stelnat något, på låg värme.
9. Lägg upp skivorna i lager på ett serveringsfat, strö över lite riven parmesanost mellan varven.