Goda grytan

Den här veckan har vi gjort ett till försök på miniSATS. Lite bättre denna gång. Hann träna en hel halvtimme, sen saknade S sin pappa. Men han blev nöjd så fort jag kom och vi lekte en stund till efter det. Helt klart nåt jag kommer fortsätta att göra.

Vi har testat några nya maträtter senaste dagarna. Vissa med mer succé än andra. Vi testade blodpudding i helgen. Ingen höjdare. Det blev två tummar ner av S. Idag har S ätit en gryta som jag gjorde igår och som nu finns i kylen för de kommande dagarna. Det är lite "burk" över detta recept så kan nog funka för barn som fortfarande föredrar burkmaten. Även jag åt det med en macka till och det funkar helt klart till vuxna också. S betyg till goda grytan? En tumme upp. Han åt det mesta men inte med jättestor entusiasm. Kan dock bero på att luncherna ofta är precis innan han ska sova och ibland är han för trött för att fokusera på maten. Kanske jag ska börja med hemlagad mat till middag istället.



Goda grytan
Ingredienser:
200 g köttfärs
500 g passerade tomater
4 små potatisar
1 vitlöksklyfta
1/4 zucchini
1/2 gul paprika
1 lagerblad
1 msk basilika
1/2 dl grädde
Olja


Gör så här:
Tärna potatisen och koka färdigt i lite lättsaltat vatten. Bryn samtidigt köttfärsen i en stekpanna med lite olja. I en annan stekpanna lägg i en hel vitlöksklyfta tillsammans med tärnad paprika och tärnad zucchini. Bryn på svag värme utan att det tar färg i några minuter. När köttfärsen är genomstekt lägg samman den med paprika, vitlök och zucchini samt häll i passerade tomater. Lägg i ett lagerblad, basilikan, lite salt och peppar. Låt puttra ca 30 minuter, gärna med lock. Om ni inte har lock häll i några matskedar vatten. Ju längre det kokar desto mer tomatsmak kommer fram. Häll därefter i grädden och rör om. Lägg också i den färdigkokta potatisen. Låt puttra ytterligare några minuter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0