Nyttig middag: Lax med bönsallad och gurksalsa

Det blev mycket matlagning idag. Medan kalopsen stod och kokade var det dags att göra middag. Lax med bönsallad och gurksallad. Känns väldigt näringsriktigt och korrekt! Jag tyckte det var lyckat, min fru halvlyckat och min son inte alls lyckat. Sigge käkade två tunnbrödsmackor... Och så åt han nog en eller två bönor och lite yogurtdressing.



Bönsallad:
1 burk saltå kvarn vita bönor
1 liten burk kidneybönor
Romansallad
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Persilja

Blanda ihop allt. Skölja bönorna väl i kallt vatten. Skiva salladen tunt. Använd färska kryddor. Jag hade bara persilja men skulle gärna blandat i lite andra kryddor också. Låt stå, gärna en timme innan servering.


Yogurtdressing:
Turkisk yogurt
1 msk flytande honung
Lite pressad citron
Salt och peppar

Gurksalsa:
1/3 tärnad gurka
2 cm röd chili
Olivolja
Lite pressad citron
Salt

Blanda ihop allt och låt stå i kylen någon timme innan severing.

Lax:
Lite olivolja i en ugnsform. Rivet citronskal, flingsalt och peppar på laxen. 175 grader, ca 15 minuter.


Kommentarer
Postat av: Jenny

Haha, rolig sammanfattning av middagen :-) Men jag tyckte faktiskt det var gott!

2009-10-13 @ 20:29:12
URL: http://loranga.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0