Snabblunch: Pasta con spinaci e parmigiano
ICA har kommit med en ny pastasort i deras "Selection"-sortiment. En något exklusivare och riktigt bra. Jag valde pennoni (typ penne) för denna enkla rätt. Såg också att de har kött, bl a black angus entrecote i sitt selection sortiment, kanske värt att testa...
Med några få goda ingredienser slängde jag ihop följande helglunch.

Gör så här:
Börja med att koka upp vatten och lägg i pastan. Den ska koka ca 16 minuter. När det är ca 6 minuter kvar på pastan: Hetta upp en stekpanna. Häll i lite olivolja. Lägg i en tunt skivad vitlöksklyfta (eller en halv räcker för en portion). Låt inte vitlöken ta färg för då är det bara att börja om. Smakar inte gott. När vitöken legat i någon minut så lägg i en näve färsk spenat. Smula i lite flingsalt och lite nymalen svartpeppar. Låt spenaten sjunka ihop något. Häll slutligen på lite matlagningsgrädde och koka upp. Eventuellt kan man nu riva i lite citronskal. Blanda ihop allt med pastan. Häll upp i en djup skål. Ringla på lite god olivolja. Toppa med färsk riven parmesan. Färdig att äta i knät framför tv:n.
Med några få goda ingredienser slängde jag ihop följande helglunch.

Gör så här:
Börja med att koka upp vatten och lägg i pastan. Den ska koka ca 16 minuter. När det är ca 6 minuter kvar på pastan: Hetta upp en stekpanna. Häll i lite olivolja. Lägg i en tunt skivad vitlöksklyfta (eller en halv räcker för en portion). Låt inte vitlöken ta färg för då är det bara att börja om. Smakar inte gott. När vitöken legat i någon minut så lägg i en näve färsk spenat. Smula i lite flingsalt och lite nymalen svartpeppar. Låt spenaten sjunka ihop något. Häll slutligen på lite matlagningsgrädde och koka upp. Eventuellt kan man nu riva i lite citronskal. Blanda ihop allt med pastan. Häll upp i en djup skål. Ringla på lite god olivolja. Toppa med färsk riven parmesan. Färdig att äta i knät framför tv:n.
Kommentarer
Trackback