Gnocchi con Funghi
Ett bra alternativ till pasta och potatis är gnocchi (som ju faktiskt också är potatis). Som en lite lyxigare måndagsmiddag blev det gnocchi med svamp denna vecka. Lillkillen fick smaka det dagen efter men det var tyvärr ingen "hit", annars brukar han tycka om gnocchi. För mamma och pappakocken är dock detta recept regelbundet återkommande.
Gnocchi con Funghi
Med kycklingfilé....eller utan.
Ingredienser (2-3 personer)
1 påse Gnocchi
2 kycklingfiléer
1 palsternacka
2 dl matlagningsgrädde
Kantareller (funkar bra även med annan svamp)
Persilja
Parmesan
Olivolja
Salt och peppar
Gör så här
Koka upp vatten i en kastrull. Slå på ugnen på 200 grader.
Skär palsternackan på längden i "klyftor". Lägg på en ugnsplåt och vänd runt i olivolja och flingsalt. In i ugnen ca 20 minuter. Stek kycklingen i stekpanna på hög värme ca 3 minuter på varje sida, salta och peppra. Lägg sedan i en ugnsform och in i ugnen med stektermometer. Färdig vid 65 grader. Tar ca 10 minuter.
Medan allt är i ugnen, stek kantarellerna i smör. Koka gnocchin till den flyter upp till ytan. Lägg sedan samman den färdigkokta gnocchin med kantarellerna i stekpannan, låt steka några minuter till gnocchin får lite yta. Häll sedan i grädden, låt puttra någon minuter. I med persilja, smaka av med salt och peppar.
Lägg upp med gnocchin i botten, på med några bitar palsternacka, strö över lite persilja samt parmesan.
Vinförslag: Stoneleigh Sauvignon Blanc (nr 6311), 99 kr